fbpx
Bro i fredrikstad

On the Road again


– Endelig kan vi selgere besøke kundene våre ansikt til ansikt på deres hjemmebane, sier Ivar-Erik Skaret.


For mange har hjemmekontor med telefon og «Teams-møter» vært den nye normalen. Men for vår selger Ivar-Erik er dette ikke normalen. Han trives best på veien og med å møte elektrikere og grossister der de er. I løpet av et normalt år tilbakelegger han tusenvis av kilometer bak rattet i sin Volvo.


Etter flere timer i bil er det godt å strekke litt på beina. Samtidig dokumenterer Ivar-Erik i hvilken by neste stopp er.

Hektisk og hyggelig

For Ivar-Erik er bilen både framkomstmiddel og kontor i og med at han er på veien de fleste av årets dager. Han har vært selger i Letti siden 2018, men han har lang erfaringsbakgrunn som elektriker og saksbehandler (27 år) med etterfølgende år i grossistleddet før han kom til Letti. Hans salgsområde dekker han normalt med bil. Han dekker deler av fylkene Viken, Innlandet, deler av gamle Vestfold fylke, samt kyststrekkene gjennom Rogaland, Vestland, og Møre og Romsdal – helt nord til Kristiansund N.
– Det blir mange timer i bil, men det gjør ingenting, for kontakten med kundene mine er viktig for meg, legger han til. Å være på veien er både hektisk og hyggelig. Bilen er på mange måter kontoret mitt, og fra bilen kan jeg være tilgjengelig på telefon – stort sett hele turen mellom hvert stopp.


Bilen er både framkomstmiddel og kontor for selger Ivar-Erik Skaret.

Avtalte møter

Ivar-Erik forteller at hverdagen hans går med til planlegging og å «booke» møter. Han forsøker alltid å avtale med grossister og elektrikerfirma om møter framfor kun å drive telefonsalg. De fleste setter pris på besøk. De liker å se produktene og få demonstrert hvilke fordeler både klammer og verktøy har i en praktisk hverdag.


Mini-messer

Da landet gradvis åpnet opp igjen, ble det mulig for grossistene å arrangere messer. Disse mini-messene rigges gjerne i grossistens fasiliteter, og her får vi mulighet til å sette opp et bord, noen bannere og presentere produktene våre – på lik linje med andre leverandører til bransjen.EL-messer

– I høst arrangeres det i tillegg en rekke større fagmesser fordelt nesten over hele landet. Dette er noe vi selgere har sett fram til i lang tid, forteller Ivar-Erik. Noen messer er både min kollega Jimmy Nguyen og jeg tilstede på, mens andre er det kun en av oss som representerer Letti.


Høstens EL-messer


Den første messen vi skal delta på er i Trondheim den 6- 7 oktober. Vi håper at vi ser deg der.

I tillegg til de lokale mini-messene er det planlagt en rekke regionale messer for bransjen:

  • Trondheim: 6 og 7. oktober – El i Midt-Norge
  • Kristiansand: 19 og 20. oktober – El i Sør
  • Bodø: 26. oktober – El i Nord
  • Tromsø: 28. oktober – El i Nord
  • Bergen: 10 og 11. november – El i Vest
  • Sarpsborg: 16 november – El i Østfold
  • Skien: 23 november – Telemarksmessa
  • Tønsberg: 24 november – Vestfoldmessa


Erfarne elektrikere vet hva de vil ha

Bransjen er konservativ og de fleste trenger å se nye produkter før de bestemmer seg for å gå over til en annen leverandør. Letti-klammerne har mange fordeler sammenlignet med konkurrentene, og i mange tilfeller vil pris være avgjørende. På spørsmål om hvorfor kundene, på tross av dette, velger Letti, svarer Ivar-Erik at det er mer enn klammer-prisen som utgjør kostnadsbildet. «Hvis produktene er mer effektive å bruke, genererer mindre tidsbruk og reklamasjoner, blir regnestykket alltid positivt. Imidlertid krever det en viss erfaring for å se det store bildet». På messene kan vi gi svar på spørsmål der og da, og vise produktfordelene. – Kundene kan velge – og vrake. Stort sett velger de Letti – ikke bare ut fra hva vi som selgere sier. Viktigere er det at de har kollegaer som anbefaler Letti.


Yrkesstolthet og estetikk

Ivar-Erik framhever magasinverktøyet til Letti og plastbelagte klammerne. Et viktig poeng er at jobben gjøres lettere og resultatet blir finere. Alle håndverkere og sluttkunder setter pris på at et åpent anlegg er montert så bra det lar seg gjøre.
«Det handler i stor grad om yrkesstolthet og estetikk, sier Ivar-Erik, som etter hvert har mer enn tre tiår bak seg i faget.


Med Letti magasinverktøy går monteringsarbeidet betydelig raskere enn med innslagsverktøyet som de fleste er godt kjent med og bruker mye. Elektrikere som har prøvd magasinverktøyet vil ikke bytte tilbake til det vanlige innslagsverktøyet.

Hvor er dette?

Når Ivar-Erik ikke har rukket å ta bilde ved innfarten til en ny by, gjelder det å finne et signaturbygg for byen. Gjetter du hvor i Norge Ivar-Erik er nå? Legg gjerne en kommentar på Facebook.

Følg @4smalettikarer på instagram på deres reise rundt i Norge.