fbpx
Verktøy

Selv litt vedlikehold rekker lenge!


Vi er sikre på at både du og din arbeidsgiver setter pris på at innslagsverktøyene dine virker optimalt hver gang du trenger å bruke dem, og at de virker så bra som mulig i lang tid fremover. For å gjøre det enklere for deg å utføre jevnlig vedlikehold har vi samlet de viktigste tips og triks i denne artikkelen, og foreslår løsning på problemer som kan oppstå som resultat av litt manglende vedlikehold.


Letti verktøy

Letti Autohammer har noen få deler som bør vedlikeholdes for god funksjon og ytelse.


Å forhindre slitasje er en god strategi

De to viktigste punktene på vedlikeholdsplanen som gjelder for alle våre verktøy er riktig oppbevaring, og regelmessig bytte av plastendestykke. For å beskytte verktøyenes bevegelige deler mot rustdanning og annet rusk, og dermed slitasje, er det beste å enten oppbevare dem i kofferten de kom med, eller et annet tørt og rent sted.


Ved å oppbevare innslagsverktøyene i Letti Lærslire har du dem alltid beskyttet og klare for bruk.


Plastendestykket tar hele støyten

Når man bytter plastendestykket på stempelet til verktøyet, så sikrer man riktig kraftoverføring helt fra hammeren slår på stempelet, over til stiften på klammeret og inn i veggen. Hvis plastendestykket på verktøyet ditt er slitt eller deformert risikerer du at klammeret bøyer seg ved montering, eller at plastbelegget på klammeret skades.


Eksempel på et veldig slitt plastendestykke som ikke kan forventes å fungere optimalt.

Eksempel på et veldig slitt plastendestykke som ikke kan forventes å fungere optimalt.


En viktig reservedel

Klammerne våre er laget av herdet stål og tåler en støyt, men om kraften faller frempå tuppen av klammeret istedenfor over stifta som følge av slitt plastendestykke, så vil de bøye seg nesten uavhengig av hardheten på underlaget. Det følger alltid med et ekstra plastendestykke når man kjøper nytt verktøy. En smart detalj er at uansett hvilket innslagsverktøy du har så er det samme type plastendestykke, og det er en reservedel som fås hos alle grossister. Be om El-nr. 1317621 (5pk).


LETTI_Plastendestykke

Letti plastendestykke er en slitedel som er viktig å ha på reservedelslageret.


Instruksjonsvideoer


Det er litt ulik fremgangsmåte for hvordan man bytter plastendestykke på hvert av verktøyene, så under følger videoinstruksjon for hver av dem:


Letti Innslagsverktøy:


Letti Magasinverktøy:


Letti Autohammer:


Vi anbefaler for øvrig alle som eier en Letti Autohammer å se denne filmen for å få bli godt kjent med verktøy og funksjoner, og for å lære seg hvordan man tar vare på Autohammeren for å få mest mulig glede av investeringen.

Ta kontakt med en av våre selgere hvis du opplever problemer med ditt verktøy, de hjelper gjerne!


Ivar Erik

IVAR-ERIK SKARET
Distriktssjef
41 60 39 99
ivar@letti.no

Jon-Ivar

JON IVAR MYRLID
Distriktssjef
46 76 85 45
jon@letti.no