fbpx
Letti rørklammer

Spesialutviklede klammer for k-rør

I dag handler det meste av installasjon i nybygg om skjulte anlegg. Selv når alt av kabler ligger skjult i rør, betyr ikke det at det ikke stilles krav til godt feste. Når skjulte anlegg installeres er det viktig at trekkerørene er godt festet til stendere og bjelkelag. Derfor har Letti spesialutviklede klammer for k-rør.


Mann slår inn k-rørklammer i vegg
Klammeret monteres enkelt og raskt; Låsepunktene gjør at man kan klikke klammeret på røret slik at det henger på røret, og slå klammeret inn i underlaget ved hjelp av hammer. Konstruksjonen gjør at det slås lett inn, men er vanskelig å dra ut igjen. «Det sitter som heia», pleier vi å si på Sørlandet.

Letti tostift for K-rør

Lettis spesialutviklede klammer er gjennomtenkt og konstruert for å gi maksimalt feste av K-rør. Siden disse primært benyttes ved innendørs montering i skjulte anlegg, er klammerne el-sinkbelagt for å gi korrosjonsbeskyttelse. Denne typen korrosjonsbeskyttelse har gjennom mange år vist seg å gi god beskyttelse mot ytre påvirkning ved innendørs bruk.


Letti K-rørklammer på k-rør


Den lille, smarte detaljen: Låsepunktet

Klammeret skiller seg fra vanlige rørklammer med en liten og genial detalj, som i praksis fungerer som et låsepunkt som gjør at klammeret sitter godt fast rundt røret. Låsepunktet gjør at klammeret henger i rillene på røret, og hindrer dermed at røret beveges i lengderetningen etter at klammeret er slått inn.


Låsepunkt på klammer

Finnes også for mur og betong

Letti rørklammer for mur er et solid klammer med rund spennstift som også fungerer som plugg. Ved montasje bores det først et hull med 6 mm bor. Deretter kan klammeret slås rett inn – og så sitter det. Klammeret er selvsagt både herdet og el-sinkbelagt for god korrosjonsbeskyttelse. Murklammeret har låsepunkt for k-rør, men kan også brukes på stive rør av stål og plast.


spesialutviklede klammer fra letti fester rør på murvegg