fbpx
Letti rørklammer

Spesialutviklede klammer for k-rør

I dag handler det meste av installasjon i nybygg om skjulte anlegg. Selv når alt av kabler ligger skjult i rør, betyr ikke det at det ikke stilles krav til godt feste. Praksis viser at også ved installering av skjulte anlegg er det viktig at trekkerørene er godt festet til stendere og bjelkelag. Derfor har Letti utviklet et spesielt tostifts rørklammer.


Klammeret monteres enkelt og raskt. Montøren klikker rett og slett klammeret rundt røret og slår klammeret inn i underlaget ved hjelp av hammer. Konstruksjonen av klammeret gjør at det er lett å slå inn og samtidig vanskelig å dra ut igjen. «Det sitter som heia», pleier vi å si på Sørlandet.

Letti tostift for K-rør

Letti K-rørklammer er spesielt utviklet for å gi maksimalt feste av K-rør. Siden disse primært benyttes ved innendørs montering i skjulte anlegg, er klammerne el-sinkbelagt for å gi korrosjonsbeskyttelse. Denne typen korrosjonsbeskyttelse har gjennom mange år vist seg å gi god beskyttelse mot ytre påvirkning ved innendørs bruk.


Letti K-rør


Den lille, smarte detaljen

Klammeret er utstyrt med en liten detalj, som i praksis fungerer som et låsepunkt som gjør at klammeret sitter godt fast rundt røret. Låsepunktet kneppes på rillene i røret og hindrer at røret kan trekkes i lengderetningen etter at klammeret er slått inn.


Låsepunkt på klammer

Finnes også for mur og betong

Letti rørklammer for mur er et solid klammer med rund spennstift som også fungerer som plugg. Ved montasje bores det først et hull med 6 mm bor. Deretter kan klammeret slås rett inn – og så sitter det. Klammeret er selvsagt både herdet og el-sinkbelagt for god korrosjonsbeskyttelse. Murklammeret har låsepunkt for k-rør, men kan også brukes på stive rør av stål og plast.


Letti ledning betong