fbpx
Pakking av ordre på lageret

Klammer i bøtter og spann


Når elektrikeren skal i gang med en stor installasjonsjobb er det greit å ha materiell lett tilgjengelig. Letti leverer også klammer i pakninger tilpasset elektrikere og montører som har stort forbruk av rørklammer.


Letti har varelageret lokalt i tilknytning til produksjonslokalene, og hyllene her er fulle av klammer i esker, plastbokser og bøtter, forteller ordreansvarlig Tonhild Flaten. Hun klargjør daglig paller med produkter som skal ut til grossister og elektrikere – og rørklammer i XL-boks og bøtter utgjør ofte en stor del av det som plasseres på pall for utkjøring til kunde.

Det ble tidlig uttrykt et ønske fra elektrikere om mer praktisk emballasje – spesielt av de typene som ble mest brukt. Elektrikerne ønsket først og fremst større pakninger, gjerne i plast, med et større antall rørklammer i hver pakke. Dermed gikk Letti i gang med pakking av tostift rørklammer i såkalte XL-bokser, og senere også i bøtter av plast – begge med tette lokk, som tåler litt røff håndtering og skiftende værforhold.


Et lager fullt at Letti bøtter med klammer.

Når de populære rørklammerne kan leveres i større og mer praktiske plastbokser og -bøtter, bidrar det til praktisk og effektiv planlegging og gjennomføring av en installasjonsjobb. XL-boksene og bøttene er produsert i resirkulerbar plast – og kan selvsagt også gjenbrukes til andre oppbevaringsformål. Men hovedhensikten er å kunne tilby et større antall klammer i en praktisk forpakning.

Tonhild Flaten klargjør rørklammer i bøtter, som inneholder flere klammer per enhet enn XL-bokser. Begge volumpakningene går det mye av. «De siste årene kan vi merke at flere og flere har fått opp øynene for disse store forpakningene, for ordreinngangen på disse klammerne i eske har sunket i takt med at ordreinngangen på klammer i XL-boks og bøtte har økt», sier Tonhild.


En hånd som holder en boks med LETTI-Klammer.

Erfaring viser at mange liker å ha et lite lokalt lager av disse volumvarene – og da er innkjøp av klammer i «bøtter og spann» en sikker investering for både effektiv og økonomisk drift av virksomheten.

Rørklammerne som leveres i «bøtter og spann» er de fire typene som passer for k-rør, og stive rør og kabel i 16mm og 20mm. XL-boks har 200 stk klammer i boksen. 16mm-klammer har 1000 stk/bøtte, og 20mm-klammer har 600 stk/bøtte.


El. nr XL-boksEl. nr Bøtte
16 mm stive rør og kabel13178801317890
16 mm k-rør13178701317895
20 mm stive rør og kabel13178811317891
20 mm k-rør13178711317896

Bilde av min hånd som holder et ES og et ESK klammer.
Den eneste praktiske forskjellen på rørklammer og k-rørklammer er låsepunktet som fester k-rørklammeret fast i k-røret før montering.


Disse praktiske klammerne gir et suverent feste for montering av rør i skjulte anlegg. De er raske og enkle å montere ved bruk av en vanlig hammer, er laget av herdet stål, og er konstruert for å gi et pent og solid feste. El-sink overflatebehandling gir god korrosjonsbeskyttelse for innendørs bruk. Letti rørklammer leveres for rør og kabel fra 10 til 35 mm i diameter, enkelte typer leveres med to stiftlengder.


Letti K-rørklammer er spesielt utviklet for feste av k-rør. Klammeret holder røret godt på plass fordi det er utstyrt med et låsepunkt som gjør at røret låses i trekkeretning etter montering, som er til enorm hjelp om det skal trekkes flere ledere gjennom trange rør. Rask og enkel montering: Klikk klammeret over røret og slå det fast med en hammer.