fbpx
Tre Letti klammer i en hånd

Teknisk sjef løste gips-utfordringen


Teknisk sjef med lettiklammer for gips
Teknisk sjef Rune Dalen, med Lettiklammer for gips.

Det er en kjent sak at det kan være utfordrende å få godt feste i gips, så vi gikk tilbake til tegnebordet og kom opp med et forbedret produkt. Letti gipsklammer er nøye utviklet for å møte behovene til profesjonelle håndverkere både med tanke på kvalitet, utseende, og brukervennlighet. Med Letti sine gipsklammer kan du enkelt og effektivt oppnå et godt resultat hver gang.


Like godt feste i gips som i tre

Klammeret har en unik, patentbeskyttet konstruksjon. Dobbeltstiften er nemlig utstyrt med låsebøyle som retter seg ut når klammeret blir slått inn i underlaget. Resultatet er at stiftene presses ut til sidene og bokstavelig talt klorer seg fast i gipsen. En tilsynelatende enkel detalj, men du verden hvor effektiv den er. «Lett å slå inn, og sitter som heia» sier teknisk sjef, Rune Dalen.


Letti gipsklammer som viser retningen stiftene bøyer seg i
Når klammeret slås inn i underlaget, retter låsebøylen seg ut og skiftene presses ut til sidene, og forankrer dermed klammeret i underlaget.

En hvit Letti låsebøyle

Montørenes førstevalg

Spørsmålet om hva man bør bruke for å få kabler til å sitte godt i gipsplatene er ofte diskutert blant elektrikere, da mange har forskjellig preferanse, og det er stor variasjon i kvaliteten på gipsplatene. Letti gipsklammer leveres for både ovale og runde PR-kabler, og sikrer et godt feste i dette vanskelige materialet. Letti sitt gipsklammer er både tilpasset kabeldimensjonen og underlaget for et pent og varig resultat.


Lettiklammer for gips i eske i sort og i hvit
Leveres både i sort og hvit, for å gi en helhetlig og pen installasjon.

Riktig innslag i gips er alfa og omega

Er det noe alle elektrikere vi treffer er enige om så er det at gips er et særdeles utfordrende materiale å jobbe med. “Det viktigste å huske på når man slår inn gipsklammer er å slå med lettere slag enn om man klamrer på treverk, slik at man gir stiften anledning til å åpne seg og at låsebøylen kan rette seg ut. Om man slår hardt og fort, så tvinger man bare klammeret inn i underlaget, og da virker ikke klammeret som det er tiltenkt.”, forklarer Rune Dalen. Han viser oss et eksempel på et klammer som er slått i for hardt (se under).

Ødelagt gipsplate
Her har gipsklammeret laget krater på baksiden av gipsplata som følge av for hardt innslag. Stiftene har ikke åpnet seg, og dermed er festegrunnlaget ødelagt.

“Når man bruker samme kraft og metode på gips som man er vant til på treverk, så ender man opp med å slå klammeret for langt også. Dette ødelegger strukturen i gipsen, og da mister man evnen klammeret har til å feste kabelen. Med lette slag er det enklere å kontrollere når klammeret er flush med veggen og at man skal stoppe, og ikke ta det unødvendige siste slaget. Om man slår hardt og fort så mister man kontrollen og kan i praksis “slå bort” hele festeevnen til klammeret” sier Rune.

Rask og effektiv montering – vi leverer tre verktøy for effektiv montering

Letti kabelklammer for gips har stiftlengde på 12 mm. De leveres i samme dimensjoner til PR som Letti enstift-klammer, både som løse klammer og i magasinpakning.

Vi leverer tre verktøy for effektiv klamring av kabel:

  1. Letti Innslagsverktøy i to varianter (Letti 8 og Letti 10).
  2. Letti Magasinverktøy for enstift og gipsklammer i magasinpakning.
  3. Letti Autohammer, vårt nye batteridrevne magasinverktøy for enstift og gipsklammer i magasinpakning.

Letti 8 og Letti 10 med Lettiklammer for gips
1) Innslagsverktøy Letti 8 og Letti 10.

Mann bruker Letti Magasinverktøy på gipskledd vegg
2) Letti Magasinverktøy gjør klamringen rask, enkel og effektiv.

Letti Autohammer i bruk over list på gipsvegg
3) Med integrert arbeidslys, avstandsmåler og kapasitet på 500 klammer per lading, og bare 40 minutters ladetid, vil dette bli elektrikerens nye favorittverktøy.

Letti Autohammer – batteridrevet magasinverktøy

Med vårt nye batteridrevne magasinverktøy kan kabler klamres uten bruk av hammer, som gjør monteringsarbeidet blir både enklere og mer nøyaktig.

Verktøyet er utviklet i Norge for den profesjonelle elektrikeren. Det er det eneste i sitt slag på markedet i dag, og er tilgjengelig hos alle elgrossister. Les mer og se verktøyet i bruk på: https://www.letti.no/autohammer/


Produktutvikling – enkelt og greit

For oss i Letti handler det om å produsere klammer som fungerer i praksis – uansett underlag. Vi har utviklet enstift-klammer, tostift-klammer, gipsklammer, klammer for mur og betong, og klammer i store dimensjoner for rør og store kabeldimensjoner. Vi har klammer med ulik overflatebehandling for å gjøre monteringsarbeidet riktig og pent. Det handler om å gjøre ting enkelt og effektivt for deg som elektriker.