Ivar Erik og Jon Ivar er Lettis omreisende distriktssjefer

Bli kjent med Lettikarene

Våre distriktssjefer, Ivar Erik (t.v) og Jon Ivar (t.h), er kjente fjes for alle som har sett dem på messer, butikker, eller hatt besøk av dem på arbeidsplassen sin. Så la oss benytte anledningen til å bli litt bedre kjent med dem, og prøve å finne ut av hvorfor disse Lettikarene er så glad i Lettiklammer!

Vi begynner med fem kjappe spørsmål for å bli litt bedre kjent:

Navn, alder, bosted?

Ivar Erik: “Hei, jeg er Ivar Erik Skaret, 57 år, fra Sandefjord.”

Jon Ivar: “Jeg er Jon Ivar Myrlid, 43 år, og jeg holder til på Manglerud i Oslo.”

Vintage lekebil med lettiklammer på lasteplanet

Hva bruker du mest tid på utenom jobb?

Ivar Erik: “Familien kommer først, og jeg nyter all tid jeg kan på hytta på fjellet. Også er jeg samler av leiker fra Tomte Lærdal. (t.v)”

Jon Ivar: “Definitivt familien; Jeg og kona har en datter på 5 år. Vi er glade i å reise, og så er det jo fotball, da, selvfølgelig! Heia Brann og Tottenham!”

Elbil eller fossilbil?

Ivar Erik: “Jeg har kjørt elbil ett års tid, og trives med det.”

Jon Ivar: “Jeg har nylig byttet fra fossilbil til elbil!”

Hva hører du på når du kjører alene i bilen?

Ivar Erik: “Jeg holder det enkelt og lytter til P4.”

Jon Ivar: “Jeg er glad i alt av britpop; Oasis, The smiths, Hjerteslag, John Olav Nilsen – for å nevne noe.”

Ditt favoritt-Lettiprodukt?

Ivar Erik: “Jeg sverger til ES MUR og ES-K. De sitter som støpt, og gjør jobben raskt og effektivt!”

Jon Ivar: “Min ultimate favoritt er Letti Autohammer. Den gjør jobben enklere, enten det er gips eller treverk, sort eller hvitt.”


Jon Ivar står med en Letti koffert ved bilen sin foran "Onninen express".
Jon Ivar reiser rundt på messer, til butikker og installatørfirmaer, og synes det er hyggelig å introdusere flere elektrikere for Lettis produkter.

Hvorfor mener du at Lettiklammer er det beste valget?

Jon Ivar smiler og tar til ordet: “Lettiklammer er rett og slett kvalitetsprodukter. De er laget av herda stål, de tåler slag og bøyer seg ikke. Plastbelegget gjør dem holdbare i ulike miljøer.”

Ivar Erik tilføyer ivrig: “Letti er uslåelig. Jeg synes naturligvis at Letti gir det peneste resultatet, i tillegg til alle fordelene Jon Ivar nevner. Og med Magasinverktøyet eller Autohammer går monteringa som en lek.”


Hvilke egenskaper ved Lettiklammer er mest verdsatt blant elektrikere?

“Elektrikerne setter pris på den pene installasjonen Lettiklammer gir, og at de er så enkle å montere. De opplever at klamrene tåler mye uten at plastbelegget tar skade.” Sier Jon Ivar, og legger til: «Også er jo elektrikere også kvalitetsbevisste folk, de liker som nevnt at lettiklammer før er laget av herda stål som gjør at de tåler mye. Det monteres mye anlegg utendørs om dagen, blant annet solcelleanlegg, elbilladere, etc, og da er det en ekstra trygghet for montørene at produktene de bruker tåler vær og vind.»

«Ja, og ikke glem finishen!» Sier Ivar Erik og fortsetter: «Plastbelegget ruster jo ikke, og det gir et pent og profesjonelt utseende.”


Mann i bil som snakker i telefon og har en brosjyre om lettiklammer
Ivar Erik har halve Norge som distrikt, og hjelper ofte kunder via telefon langs veien.

Er det spesielle miljøaspekter ved å bruke Lettiklammer dere bruker mot elektrikerne?

«Det beste miljøargumentet for å bruke Letti er at produktene våre er ekstremt holdbare. De kan stå i veggen så lenge huset står, og de tåler både temperaturer, røffe miljøer, og you name it. Når man investerer i kvalitetsprodukter investerer man også i miljøet», sier Ivar Erik.


Vet alle at produksjonen deres er i Norge, og hvordan reagerer folk på det?

«Jeg opplever at mange er klar over det, og de som ikke vet det blir veldig positivt overrasket når de får høre det.» sier Ivar Erik.

Jon Ivar stemmer i: «Ja, og jeg hører ofte faktisk at dette er en avgjørende faktor for at Letti foretrekkes. Med et internasjonalt marked, priskrig, og utallige leverandører i alle himmelretninger så er det tydelig at det å kunne velge Letti som produseres på Sørlandet, og har kort leveringstid, foretrekkes av mange innkjøpere.»


Landskapsbilde som viser Letti AS inntil en fjellside med en fjord i forgrunnen
Lettis produksjonslokaler ligger innerst i Søndeledfjorden i Risør kommune.

Har dere noen positive tilbakemeldinger eller suksesshistorier fra kunder?

«Jeg var på messe på Vestlandet en gang, da kom det en elektroelev bort til meg og synes Lettis produkter var veldig bra. Han hentet læreren sin, og sammen klarte vi jammen å overtale læreren til å bytte ut alt festemateriell til Letti, både klammer, verktøy, magasinverktøy og Autohammer! Det er skikkelig gøy, og det er moro at skolene satser på de unge, lovende elektrikerspirene», sier Ivar Erik.

«Det er en gjenganger det der, det er veldig gøy. Jeg har også opplevd flere bedrifter som sverger til annet festemateriell, men så får de teste Lettiklammer og bytter ut alt de har med Lettis sortiment, og sier at de ikke kan skjønne hvorfor de ikke byttet før.» Istemmer Jon Ivar.


Kan dere si noe om trender i markedet, og hvordan påvirker etterspørselen etter Lettis produkter?

«Ja, det kan jeg!» Sier Jon Ivar, og han fortsetter: «Jeg merker en stor oppgang og interesse generelt for våre produkter, men spesielt våre tobeinte plastbelagte klammer. Disse brukes veldig mye i utendørs installasjoner, som er ypperlig, for med plastbelegget er de det soleklare valget til utendørs bruk».

Dette er Ivar Erik helt enig i, og sier: «Ja, vi merker stor interesse etter tobeint plastbelagte klammer. Faktisk har denne etterspørselen ledet til at vi har utvidet produktspekteret, og kan nå levere enda flere størrelser plastbelagt sort tostifta klammer, fra alt til vanlig PR til store kabler som brukes til solcelleanlegg».


En hånd full av sorte tostiftede lettiklammer
Et utvalg av sorte tostiftede lettiklammer av herda stål som er plastbelagt sort.


Hva er din favorittdetalj når det gjelder Letti?

Her tenker distriktssjefene seg godt om, før det kommer først fra Jon Ivar: «Det må være magasinverktøyene våre. Man får to verktøy i ett, og kan bytte størrelsen på klammer bare med å skru på omstilleren».

Ivar Erik er også klar med sitt svar: «Låsemekanismen på gipsklammeret. Det er helt genialt hvordan beina sprer seg sakte, og ankeret mellom beina graver seg fast i gipsen. Når klammeret brukes riktig, og slås inn litt forsiktig så beina får tid til å åpne seg, så sitter klammeret utrolig godt fast i gipsen, og gips er jo berømt for å være vanskelig å feste i.»


Hvis du avslutningsvis kunne sagt èn ting til alle som bruker våre produkter, ditt aller beste tips, hva ville det vært?

«Husk å bytte plastendestykket på verktøyet regelmessig!» kommer det samtidig fra Lettis to distriktssjefer. «Vi ser dessverre så altfor ofte at verktøya blir dårlig behandlet, og det er ekstra trist når vedlikeholdet er så enkelt å utføre. Det er bare snakk om å bytte plastendestykket når det er slitt, og å smøre bevegelige deler» sier Ivar Erik.

«Ja, og når man ikke bytter plastendestykket så opplever man kanskje oftere at det blir skader i plastbelegget, eller at kraftoverføringen blir feil og klammeret bøyer seg ved montering» supplerer Jon Ivar.