fbpx
Letti hammer

Godt verktøy gir godt resultat


For en håndverker er godt verktøy halve jobben, og det gjelder selvsagt også for elektrikere. Lettiklammer og innslagsverktøy er som et par i hjerter, og med det nye batteridrevne magasinverktøyet har elektrikeren fått et «ess i ermet».


Vårt nye innslagsverktøy, LETTI Autohammer, effektiviserer elektrikerens arbeid på samme måte som spikerpistolen revolusjonerte tømrerens arbeidshverdag. Det både letter og effektiviserer arbeidet uten å gå ut over sluttresultatet – tvert imot.


Letti Autohammer i bruk
Enkelt og effektivt uten bruk av hammer: Slå inn klammer med en hånd fri – enklere og mer nøyaktig.

Nytt verktøy utviklet i Norge

LETTI Autohammer er utviklet av oss i Norge, og ble lansert høsten 2022 som det eneste i sin klasse. Fremdeles viser vi det frem på messer og i butikker, og registrerer stor begeistring blant publikum. Det er også godt mottatt og lagerført hos alle grossister.


Slå i klammer uten bruk av hammer

Med LETTI Autohammer blir monteringsarbeidet enklere, spesielt på steder der man helst skulle hatt mer enn to hender. Jobben utføres uten bruk av hammer, og elektrikeren får en hånd fri, som også gjør det mulig å komme til på trange steder. Når verktøyet er utformet med to grep, kan elektrikeren enkelt kan skifte grep for bruk i ulike arbeidsvinkler. Verktøyet har også innebygd arbeidslys og avstandsmåler. Alt er tenkt på for å spare elektrikeren for tid, redusere belastninger og gi optimale muligheter for å utføre arbeidet nøyaktig og pent.


Ta en titt på hvordan Letti Autohammer fungerer i praksis.

Et verktøy til de fleste oppgaver

Slagstyrken til LETTI Autohammer kan justeres trinnvis i fem trinn for ulike underlag. Det gjør verktøyet svært fleksibelt i bruk. Alle Lettiklammer i magasin passer til det nye batteridrevne magasinverktøyet, som leveres komplett med lader, to batterier og rom for esker med magasinklammer – alt i en praktisk utformet verktøykoffert.


Letti autohammer koffert
LETTI Autohammer – komplett med lader, to batterier og LETTI klammer – alt samlet i praktisk verktøykoffert.

En koffert til glede

Da vi lanserte vårt manuelle magasinverktøy i 2015, tok grossistene umiddelbart inn både magasinverktøyet og klammer i magasinpakning. Magasinverktøyet leveres i en solid koffert med formskåret innlegg, som beskytter innholdet under transport. Godt verktøy skal passes på, for godt verktøy er halve jobben. Derfor var det selvsagt at også Autohammeren måtte leveres i praktisk verktøykoffert – en koffert til glede. Begge disse koffertene finner du nå hos din elektrogrossist.


LETTI Magasinverktøy leveres også i praktisk «koffert» inklusive klammere i magasinpakning.

Gips
LETTI Magasinverktøy er lett å håndtere, og gjør det både enklere og mer effektivt å feste kabel til vegg.

Viktig produktutvikling

Her på Letti har vi alltid hatt fokus på produktutvikling og fornyelse. Første generasjon innslagsverktøy ble laget i stål formet som en slags dor. Dermed fikk det raskt navnet «Letti-dor». Dette verktøyet har vi forbedret en rekke ganger, og fortsatt er det mange som bruker dette manuelle innslagsverktøyet. For det er, i likhet med de nyere innslagsverktøyene, uunnværlig når elektrikeren skal slå inn Lettiklammer slik at kabelen får godt og pent feste.


Letti innslagsverktøy
LETTI innslagsverktøy og Lettiklammer er fortsatt med elektrikeren på jobb.

Kvalitet i mer enn 60 år

Da vi fikk patent på våre første produkter i 1962, het det i patentbrevet: «Klammer for fastsetting av ledninger på vegger og lignende, samt verktøy for inndriving av klammeren».
Innslagsverktøyet ble lansert samtidig med klammeret, og var som vi forstår av sitatet en viktig del av det patentbeskyttede produktet. Produktene er enkle, men gjennom mer enn 60 år har disse produktene blitt videreutviklet med mål om å befeste sin posisjon som kvalitetsprodukter – foretrukket av de fleste elektrikere.


De første generasjonene innslagsverktøy ble utviklet tidlig på 60 tallet.


Fra manuelt arbeid til maskinering

De første årene ble komponentene til innslagsverktøyene dreiet, stanset, og satt sammen for hånd. Etter hvert som maskinparken i bedriften ble oppgradert, ble også produksjonen av innslagsverktøy effektivisert. I dag er produksjonen av innslagsverktøyene mer automatisert; kanalene blir stanset ut i stansehallen, og stempelet blir dreid i en CNC-styrt dreiebenk. Alle delene settes fremdeles sammen for hånd, og pakkes hos Letti. Slik ivaretar vi kvaliteten helt fra oss til deg.


Janke Alfsen har blant annet ansvaret for å maskinere stempel til Letti innslagsverktøy, og den jobben har han hatt siden 2003.

Lojale håndverkere

Vi har alltid hatt god kontakt med de som bruker produktene våre i sin arbeidshverdag. Derfor spør vi ofte elektrikere om hvorfor de bruker våre klammer og innslagsverktøy. «Lett å bruke, og LETTI har jo de beste klammerne», svarer de fleste. Slike tilbakemeldinger gjør oss stolte, og motiverer oss til å gjøre vårt beste for fortsatt å være elektrikerens førstevalg.