fbpx
Letti rørklammer

Letti rørklammer – helten i skjul

Letti har stor bredde i produktsegmentet som dekker festing av rør i skjulte anlegg. Det finnes klammer som dekker rørdimensjoner fra 10mm til 35mm. Letti rørklammer har to stifter med slagpunkt i toppen, og bankes inn med vanlig hammer.


Våre tostiftede blanke klammer kalles rørklammer for å skille dem fra de plastbelagte tostiftklammerne. Men de kan selvfølgelig brukes til å feste kabler i skjulte anlegg også. Vi anbefaler plastbelagte tostiftklammer til utendørs bruk, men i skjulte anlegg er det 16- og 20mm k-rørklammer som skinner! Forskjellen på ES og ESK-klammer er at dersom klammeret har låsepunkt for k-rør heter det ESK, og om det ikke har låsepunkt heter det ES. I begge tilfeller står ES for el-forsinket.


Med låsepunkt for k-rør

16- og 20 mm k-rør er det vanligste å bruke når det skal legges opp skjult anlegg i nybygg. Derfor har vi utviklet 16- og 20 mm klammer for k-rør for å gjøre jobben enda enklere for elektrikeren. Det eneste som skiller k-rørklammer fra andre rørklammer, er at k-rørklammerne er utstyrt med låsepunkt på begge sider av klammeret. Låsepunktet gjør at man kan sneppe klammeret fast på røret, bruke den ene hånda til å styre røret i posisjon, og den andre hånda til å banke det inn med hammeren.


Når klammeret sneppes på k-røret sitter det godt fast, og etter montering kan ikke røret bevege seg i lengderetningen.


En annen fordel er at låsepunktet gjør at klammeret holder røret fast i lengderetning i all ettertid. Dette er til stor hjelp om det skal trekkes flere ledere gjennom røret i fremtiden.


Helhetlig konstruksjon

Våre rørklammer er fullstendig gjennomtenkt, utformet og designet for å gjøre arbeidet til elektrikeren så enkelt, effektivt og kvalitetsmessig som mulig. Klammerne er laget av el-forsinket herdet stål. Dette sinkbelegget har vi lang erfaring med. Klammerne holder seg pene i skjulte anlegg nærmest uendelig. Eller, i alle fall i 60 år, som er det lengste vi har testet foreløpig.

Letti rørklammer har dessuten ingen løse deler; de bare settes på røret og bankes inn med hammer. Og der sitter de fast! De sitter faktisk så godt at det er lett å holde seg alvorlig om man trenger å fjerne et av dem igjen. Skulle man ha behov for ekstra godt feste, f.eks ved klamring på eldre, mer porøst treverk, så finnes flere av rørklammerne med ekstra lang stiftlengde.


Letti rørklammer med to stiftlengder side om side.

16-mm ES rørklammer er en av typene som leveres med to stiftlengder: både 18 og 25 mm stift.


Letti rørklammer bygger lite i bredden

Utformingen til rørklammerne gjør også at de kan klamres tett i tett i bredden. Det er ryddig, pent, og nyttig dersom flere rør legges på samme stender, eller mange rør leder inn over sikringsskap, for eksempel.


Letti rør tett i tett over et sikringsskap.

Letti rørklammer bygger lite i bredden. Det gir et ryddig og pent uttrykk når mange rør skal legges tett i tett.

Usikker på hvilken dimensjon?

Bruk vår kabelliste for å søke opp hvilken kabel du har for hånden eller skal bruke, så kan du se hvilket Lettiklammer som passer til oppdraget.