fbpx
Letti klammer

Godt feste – også i gipsplater


Gips er det bygningsmaterialet som er mest brukt – både i bolig- og i næringsbygg. Å få godt feste i et underlag av gips kan være en utfordring. Letti har spesialutviklet et klammer som sikrer optimalt feste.


Letti_gips

Når vegger og tak er kledd med gipsplater, vet de fleste at det kan være utfordrende å få like godt feste i gipsplater som i underlag av tre. Det utviklingsarbeidet som Letti har gjennomført, har resultert i et patentbeskyttet gipsklammer som gir like godt feste i gipsplater som i treverk.


Letti gips montering
Montør Joakim Aspaas ved Haaland Nord AS bruker Letti magasinverktøy til montering– for Letti leverer selvsagt også gipsklammer i magasinpakning.

Godt feste er det som gjelder

Erfarne montører har oppdaget fordelene ved gipsklammeret fra Letti. Vi har snakket med montør Joakim Aspaas ved Haaland Nord AS i Bodø. Han har Letti som førstevalg – spesielt når det kommer til monteringsarbeid i bygg der det er utstrakt bruk av forskjellige materialer i konstruksjonen – og ofte gips både i vegger og tak.
– Det som er spesielt utfordrende med gips er å få godt nok feste.
Joakim forteller at han har prøvd mye forskjellig, og at Letti sine klammer for gips har vist seg å fungere veldig bra. Men, som med alt annet, må man bli vant til produktet, og erfare hvor hardt eller løst klammeret skal slås inn. For at stiften skal sitte godt, må man ha litt «feeling» med hammeren.
– Konstruksjonen av stiften er spesiell. Løsningen er genial, og det funker, sier Joakim og viser det lille klammeret fra Letti.


Letti gipsklammer
Når klammeret blir slått inn i underlaget, retter låsebøylen seg ut og stiftene presses ut til sidene, og forankrer dermed klammeret i underlaget.

Gipsklammer

Joakim gjør spesielt oppmerksom på den lille detaljen mellom stiftens «bein», hvis vi kan si det slik. Det lille avstandsstykket – en bro – mellom stiftene er en unik, patentbeskyttet konstruksjon. I realiteten er dette en låsebøyle med en smart funksjon. Når klammeret blir slått inn i underlaget, retter låsebøylen seg ut og stiftene presses ut til sidene. Resultatet er at de, bokstavelig talt, klorer seg fast inne i gipsplaten.
– En tilsynelatende liten detalj, sier Joakim, men du verden hvor effektiv den er, legger han til.


Joakim Aspaas er elektromontør hos Haaland Nord AS i Bodø. Han foretrekker klammer fra Letti fordi de er lettvint å bruke, gir godt feste og gir et varig, godt resultat – uansett underlag.

Åpne anlegg synliggjør fagkompetanse

Joakim Aspaas forteller at han liker best å montere åpne anlegg fordi det stiller krav både til hans evne til å vurdere både det faglige i forhold til funksjon og praktisk plassering av kabler – og det estetiske. Dette handler om yrkesstolthet, og faglig dyktighet vises best når ingenting ligger skjult, poengterer Joakim.

– Jeg foretrekker Letti fordi de har samme høye kvalitet på alle klammere jeg bruker – enten det er enstift-, tostift-, gips- eller betongklammer, sier Joakim. Han poengterer at han ofte legger kabel som krever ulike klammer fordi kabelen legges eksempelvis fra betong, via et underlag av tre til konstruksjoner med gipsplater.

– Det ser penest ut om klammerne er like langs en og samme kabel, konstaterer Joakim. Han legger til at overflatebehandlingen til Letti tåler en trøkk, et ekstra hammerslag, uten at det setter merke eller får en sprekk i overflatebelegget. Joakim hevder at dette er et av kvalitetstrekkene han setter pris på hos Letti.

– Lettiklammer er enkle i bruk og gir alltid godt feste – uansett underlag, og både jeg og kunden blir fornøyd med resultatet. Det er det som betyr noe for meg, sier Joakim, som legger til at flere av hans kolleger også har Letti som sitt førstevalg.


Letti gips magasin eske

Hvitt og svart

Joakim forteller at han ofte benytter svarte kabler og tilsvarende svarte klammer fra Letti. Tilgang på dette produktet har blitt mye bedre de siste årene, og kundene er veldig fornøyd når de ser at det kan monteres åpent anlegg i svart utførelse mot mørke vegger. For mange er dette en positiv overraskelse.
– Jeg foreslår alltid dette for kunden der jeg ser at det vil bli det peneste, forteller Joakim, og får jeg ikke kunden i tale, tar jeg avgjørelsen selv. Det får jeg alltid positiv respons på, legger han til.


Letti sort hvit
Letti gipsklammer leveres både i sort og hvit.

Rask og effektiv montering

Letti kabelklammer for gips har stiftlengde på 12 mm og leveres i samme dimensjoner som Letti enstiftklammer. Med innslagsverktøyene Letti 8 eller Letti 10 er klammerne både lette og raske å montere, men ekstra effektivt blir det med Letti magasinverktøy – for Letti leverer selvsagt også gipsklammer i magasinpakning.
– Jeg bruker alltid magasinverktøyet. Det ligger godt i hånda, og det er kun der det er spesielt vanskelig å komme til at jeg bruker det lille innslagsverktøyet. Men begge er alltid med på jobb, forsikrer Joakim.


Letti amb gips
Joakim Aspaas har alltid med seg et bredt sortiment av produkter fra Letti i servicebilen når han er ute på oppdrag. Magasinverktøyet har han alltid for hånden.

Se video av hvordan du bytter magasin i magasinverktøyet.


Pent og godt feste som varer

I likhet med mange av de andre klammerne i Letti-sortimentet, er gipsklammerne utstyrt med plastbelegg over el-sinkbehandlet stål. Dette gir god korrosjonsbeskyttelse i åpent anlegg, og et varig pent resultat. Letti gipsklammer kan brukes i alle kjente bygningsmiljøer der gipsplater benyttes – også der det stilles krav til halogenfri installasjon.


Letti gips detalj