fbpx
Letti rørklammer for mur og betong

Solid feste – også i mur og betong


Letti murklammer er en enkel, men gjennomtenkt konstruksjon som gjør installasjon av rør i mur og betong enkelt. Og det beste av alt: Letti murklammer sitter som støpt.


Tradisjonelt har montering i mur og betong medført at borehullet har måttet plugges med plast for å gi godt feste for skruer – og følgelig også for rør- og kabelklammer. Vi er opptatt av å gjøre hverdagen til elektrikeren bedre ved å forenkle arbeidsgangen. Med våre murklammer er plastplugger overflødig: Bor hull, plasser røret, og slå inn klammeret. Kan det gjøres enklere?Bor hull med 6 mm bor og slå i klammeret med vanlig hammer. Enklere kan det ikke gjøres!

Montørenes førstevalg

Det er ikke tilfeldig at dagens elektrikere ofte velger produktene fra Letti. Både produktene og verktøyene forenkler jobben deres.  Sluttresultatet er alle fornøyd med – også kunden – og det er kanskje det aller viktigste. Vi i Letti har som målsetting å forbedre og videreutvikle våre produkter, slik at de også i fremtiden er en viktig del av elektrikerens utstyr og materiell.


Se monteringsvideo for Letti murklammer.


Herdet og el-forsinket stål

Letti rørklammer for mur er et solid klammer med en rund spennstift som også fungerer som plugg. Med dette klammeret, som er produsert i stål, går monteringen raskt og røret blir godt festet til underlaget. Klammeret har et låsepunkt for k-rør, men kan selvsagt også brukes på stive rør av plast og stål også.

Letti rørklammer for mur leveres til 16 og 20 mm rør. Sitter som støpt og tåler det meste.

El-sinkbelagt

Letti murklammer blir stanset ut av kvalitetsstål før det blir formet, herdet og overflatebehandlet. Prosessen sikrer at klammeret har tilstrekkelig stivhet til å bli slått inn i mur. Den el-sink belagte overflaten gir klammeret noe motstandsdyktighet overfor korrosjon. De er dermed anbefalt for innendørs bruk, hvor de holder seg pene lenge.


Sitter som støpt

Planlegg monteringen og mål ut nøyaktig. Når hullene er boret med 6 mm bor, er alt klart til å feste røret. Letti har murklammer til både 16 mm og 20 mm rør. Pass på å slå klammeret rett inn i hullet, og sørg for at det slutter godt rundt røret. Genialt og enkelt – bor hull, slå rett i. Når klammeret først er slått inn, er det ikke mulig å rikke: Det sitter som støpt.

Illustrasjonen viser låsepunktet på innsiden av klammer.

Solid feste av k-rør

Murklammer fra Letti er utstyrt med en liten, men viktig detalj. Det lille låsepunktet sørger for å låse k-røret slik at det ikke kan bevege seg i lengderetningen. Dette i kombinasjon med et murklammer som sitter som støpt i mur eller betong, sikrer at rørene sitter godt før arbeidet med trekking av ledninger og kabler skal utføres.