fbpx
Elektriker med letti i arbeidsbilen

Kvalitet som fremhever yrkesstolthet


Harald Kjeverud i PEC elektro er krystallklar på at kvalitet bør prioriteres framfor kvantitet og pris. Å utføre en jobb og vite at både oppdragsgiver og han som utførende håndverker er fornøyd med resultatet, handler om yrkesstolthet og en bevisst holdning til faget.


Elektriker Harald Kjeverud i PEC elektro er Letti-ambassadør og har alltid magasinverktøyet og et rikholdig utvalg klammere i arbeidsbilen.

– Montering med Letti klammer gjør meg sikker på at det blir en trygg, riktig og estetisk god måte å feste kabler til underlaget – enten det er treverk, gips eller betong, hevder Harald Kjeverud, elektriker hos PEC elektro i Vestfold og Telemark.


Oppgraderinger og nyinstallasjoner

Det siste året har det vært stor pågang fra kunder som ønsker å pusse opp, bygge om og renovere hytter og fritidsboliger – både på fjellet og ikke minst langs kysten. De fleste er opptatt av å få lagt skjult anlegg, men der det ikke skal rives vegger, skiftes kledning eller gjøre andre omfattende ombygginger, må kablene legges og monteres utenpå panel, gjerne langs listverk. Da handler det om å gjøre dette så diskret som mulig – selv om det ofte innebærer å legge kabler lange omveier. Uansett er det et krav om at kablene skal festes slik at de blir en del av noe annet – eksempelvis listverk langs tak, gulv og dører.


Ved installasjon av åpent anlegg vil elektrikeren sørge for at kabel legges og festes langs listverk. Det blir både en funksjonell og estetisk god løsning.

El-bil-ladere på hytta og hjemme

Stadig flere har handlet el-bil de siste årene, og det innebærer ikke bare at det må installeres el-bil-lader i tilknytning til garasje/parkeringsplass hjemme, men også på hytta må denne infrastrukturen være på plass. Det betyr ekstra jobb for elektrikerne i hyttekommunene. Vestfold og Telemark fylke har mange hyttekommuner, og PEC-elektro har fulle ordrebøker med bestilling av montering av private ladestasjoner. Harald Kjeverud forteller at han monterer mange ladepunkter hver dag. Og om kundene er opptatt av at jobben utføres pent og riktig innendørs, er de tydeligvis ikke mindre opptatt av at det skal se bra ut ute også.
– Holdbarhet er et stikkord, forteller Harald Kjeverud- Han viser hvordan han velger å legge og feste kabelen, slik at den både er delvis skjult og samtidig maksimalt beskyttet mot vær og vind. Han viser fram hvilke klammer han bruker til å feste kabelen, og ikke overraskende er det Letti-klammer her også.


Det har gått mye i montering av el-bil-ladere i hyttekommunene i Vestfold og Telemark fylke denne våren og sommeren. Magasinverktøyet til Letti er et praktisk og enkelt verktøy når kabler skal legges og festes på en funksjonell og pen måte.

Bilen full av utstyr og materiell

Varebilen til en elektriker er, som hos andre håndverkere, et verksted på hjul. Her er alt av verktøy og et rikholdig utvalg av materiell som er nødvendig for å utføre et oppdrag.
– Det er kostbart å måtte kjøre og hente utstyr jeg mangler eller verktøy som jeg har glemt å pakke med meg. Tid er penger, vet du, sier han og peker på skuffen med materiellesker.
– Bedre med litt for mye enn en for lite, poengterer den travle elektrikeren.


Elektriker Harald Kjeverud har et eget lager av Letti-produkter i arbeidsbilen. Han er alltid godt rustet for ulike oppdrag – både ute og inne.

Holdbarhet er viktig

Letti leverer klammer som er el-forsinket og plastbelagt. Det betyr at de er betydelig mer motstandsdyktige mot korrosjon. Hytteeiere langs kysten vet at ting ruster raskere i den saltholdige sjølufta enn hva tilfellet er på høyfjellet. Dette går det nesten ikke an å helgardere seg mot, men Letti-klammer viser seg å holde seg fine mye lenger enn klammer som bare har en lakkert overflate.
– De fleste av kundene jeg møter har stor forståelse for at jeg velger å bruke produkter av høy kvalitet, selv om det koster litt mer, sier Harald Kjeverud, og legger til at det kunden er mer opptatt av sluttresultatet og sluttfakturaen – og mindre opptatt av prisdetaljer. Det er helheten som teller.


Letti – lett å få tak i

Harald Kjeverud, er som mange av sine elektrikerkolleger opptatt av tilgjengelighet. I det store og hele er det lett å få tak i produktene fra Letti – uansett type klammer det er snakk om. Grossistene har som regel Letti-klammer på lager – for de vet at dette er mange elektrikeres førstevalg.


Letti magasinverktøy er et meget effektivt hjelpemiddel når kabler skal legges og festes med klammere fra Letti.

Magasinverktøyet er et «must»

– Magasinverktøyet, som ble lansert for fem-seks år siden, er alltid i verktøykassa, sier Harald Kjeverud. Så sant det er greit å komme til, er dette et genialt verktøy. Hvis det er trange arbeidsforhold, har jeg alltid det lille, enkle innslagsverktøyet til Letti parat. Uten disse verktøyene for hånda, er jeg «lost», legger den erfarne elektrikeren til med et bredt smil.