Søk

Du er her:

Del 9 - Letti leverer plastbelagte klammer

I 1990 ble lakkering av klammerne avsluttet, og Ørhall Verksted kunne levere sin første ordre med plastbelagte enstift Letti-klammer til Siemens.

Klammerne ble meget godt mottatt i markedet, og montørene erfarte at dette var det beste produktet for bruk til utendørs montasje.

På bildet i avisutklippet ser du Arne Pedersen, som kjørte stansehallen fra 1978 til 2010.

Dette var tredje generasjon Letti-klammer og er fjerde og femte generasjon innslagsverktøy.

 

Batteridrevet magasinverktøy

 

Markedet hadde lenge etterlyst et magasinverktøy, og i 1998 viste Ørhall prototypen på det nye batteridrevne magasinverktøyet på Eliaden ’98, og responsen var veldig god. Verktøyet og stripset for magasinklammerne ble utviklet i sin helhet på Ørshall.

 

Direktedistribusjon til EL-grossistene

 

1. juli 2001 startet Ørshall med distribusjon av klammere direkte til EL- grossistene rundt i det ganske land. Ørshall hadde forberedt seg godt, og bygget opp et lager på 6.000.000 klammere og 4.000 verktøy, så de var istand til å tilfredsstille kundenes krav til leveringstid.

 

Ivan Bach går bort, og Roger overtar

14. januar 2002 startet som en helt vanlig arbeidsdag. Ivan kom på kontoret kl. 08.00, men brått og uventet døde han av hjertesvikt mens han var på jobb. Dødsfallet berørte hele den lille staben, som naturlig nok hadde hatt et nært samarbeid med Ivan gjennom mange år.

Roger og Ivan jobbet sammen fra 1985 til 2002.

For Roger, som til da hadde jobbet som Ivans høyre hånd, ble det en brå overgang fra å ha en god diskusjonspartner og en som tok de endelige beslutningene, til å få hele det totale ansvaret, nærmest over natten.

 

Følg med videre på historien om den bittelille industrisuksessen på Søndeled, startet av skreddermester Robert Iskow Bach i 1948.

Hvis du ennå ikke har lest de tidligere delene av historien så finner du de her:

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

Del 8

 

God fornøyelse!

 

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Letti AS
Letti AS
Bakken 2
N-4990 Søndeled
 
+47 3714 3100
post@letti.no