Søk

Du er her:

Del 7 - Tostiftet Letti-klammer lanseres

Ivan Bach og Roger Bach

I 1985 ble produktspekteret utvidet med tostiftet klammer fordi skjult anlegg ble mer vanlig.

Roger Bach begynner på Ørshall

 

Roger startet i bedriften da Ørshall Verksted var i en moderniseringsprosess, for på den tiden hadde mange maskiner gamle styringer med manuelle brytere. Den nyansatte unggutten fikk umiddelbart bruk for elektronikk- og datakunnskapen sin, da han var med på å bygge om maskinene med innsetting av PLS’er og følere. Roger overtok også etter hvert IT-ansvaret i huset.

”E begynte her i mai i 1985 som 19-åring etter at e va ferdig med tri år på yrkesskolen. E hadde jobba her noen sommerferier jobba her noen sommerferier. Fra starten jobba e i verkstedet med montering av innslagsverktøy”

-Roger Bach

 

Klammerne går ”over there”

 

I 1985 ble det også utviklet to klammerdimensjoner tilpasset det amerikanske markedet. Dette fordi Ivans bror, Per, bodde i Texas på den tiden.

Starten på eksporten av Letti- klammer skjedde da det i 1985 ble inngått en enesalgavtale med Bula for det finske markedet.

 

Fra lakkering til plastbelegging

 

I 1986 begynte Ørshall å eksperimentere med plastbelegging av klammer. Fordelen var at plastbeleggingen ga produktet mange flere bruksområder og mye bedre korrosjonsbeskyttelse.

For å få plass til plastbeleggingen ble det bygget ytterlige én etasje på fabrikkbygningen.

Følg med videre på historien om den bittelille industrisuksessen på Søndeled, startet av skreddermester Robert Iskow Bach i 1948.

Hvis du ennå ikke har lest de tidligere delene av historien så finner du de her:

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

 

God fornøyelse!

 

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Letti AS
Letti AS
Bakken 2
N-4990 Søndeled
 
+47 3714 3100
post@letti.no