Søk

Du er her:

Del 10 - Ørshall Verksted passerer én milliard klammer!

Det har blitt skrevet side opp og side ned om Letti i flere aviser og tidsskrifter opp gjennom årene.
Det har blitt skrevet side opp og side ned om Letti i flere aviser og tidsskrifter opp gjennom årene.

I 1976 passerte Ørshall Verksted en årlig produksjon på 30 millioner klammer. Dette var virkelig en milepæl å være stolt av! Dette måtte selvfølgelig feires, og et følge på 30 reiste en helg til Tovdal for en ekstra markering av denne milepælen for bedriften.

Ny stansehall

I 2007 ble det gamle bolighuset revet. Huset hadde vært hjemmet til tre generasjoner Bach. Grunnen var at den gamle stansehallen har blitt for liten i forhold til bedriftens behov. Ørshall Verksted hadde behov for mye større maskiner, og det ble prosjektert et bygg som skulle stå der det gamle bolighuset sto. Så da var det bare å sette igang, og det ble kjørt bort 11.000 kubikkmeter med masse fra byggetomta.

Den nye produksjonshallen, med sine 525 kvm, sto ferdig 15. desember 2007. I tillegg til at bedriften hadde fått et større og mer funksjonelt bygg ble det også store, nyttige utearelaer.

 

Første klammer ble kjørt i den nye stansehallen

Den første SMV-pressa ankom Ørshall Verksted, og på nyåret i 2008 ble de første klammerne kjørt på den nye pressa i den nye stansehallen.

 

Fra Ørshall Verksted AS til Letti AS

Som en konsekvens av omstrukturering av firmaene ble driften i 2009 overført fra Ørshall Verksted AS til Letti AS, og nytt skilt ble hengt opp.

Samme året ble pakkingen automatisert i et nyinnkjøpt anlegg.

 

Følg med videre på historien om den bittelille industrisuksessen på Søndeled, startet av skreddermester Robert Iskow Bach i 1948.

Hvis du ennå ikke har lest de tidligere delene av historien så finner du de her:

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

Del 8

Del 9

 

God fornøyelse!

 

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Letti AS
Letti AS
Bakken 2
N-4990 Søndeled
 
+47 3714 3100
post@letti.no