Søk

Du er her:

Del 1 - Alt har en start. Også eventyret om Letti.

Flyfoto av Søndeled fra Sørvest med Øren i midten
Foto: Rune Nylund Larsen

Innerst inne i Søndeledfjorden ligger den lille bygda Søndeled, og tett inntil fjellet Helleren finner du Letti AS - tidligere Ørshall Verksted – den familiedrevne industribedriften som i år kan feire sitt 70-årsjubileum. Og det var hit han kom i 1922 – skreddersønnen Robert Iskow Bach.

Skredderen på Søndeled

 

Robert Iskow Bach som ung skredder

Robert ble født i Arendal 20. juli 1897. Han var sønn av skreddermester Ole Fredrik Bach og hustru Charlotte Bach. De bodde på Tyholmen i Arendal inntil de mellom 1902 og 1904 flyttet til Rjukan, før de etterhvert flyttet til Søndeled. Robert var nummer to i en søskenflokk på seks og hadde en bror og tre søstre. Da Robert ble en voksen mann giftet han seg med Berta, og de fikk tre barn, Per, Elsa og Ivan.

Som sin far utdannet også Robert seg til skredder, og 15 år gammel sydde han sin egen konfirmasjonsdress.

Robert etablerte seg som skredder på Søndeled i 1922, og drev sin skreddervirksomhet her fram til 1946. Men Robert var ikke fornøyd med å være skredder. Han hadde en helt annen drøm, en lidenskap som snart skulle bli virkelighet.

 

En reise gjennom 70 år

 

”Det er en glede å nå kunne presentere hele historien, fra den spede begynnelsen i 1948 til hva Letti er idag, både som bedrift og merkevare.”

Roger Bach, tredje generasjon

 

Følg med videre på historien om den bittelille industrisuksessen på Søndeled, startet av skreddermester Robert Iskow Bach i 1948. Del 2 kommer i februar.

Skrevet av Per Vie.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Letti AS
Letti AS
Bakken 2
N-4990 Søndeled
 
+47 3714 3100
post@letti.no