Søk

Du er her:
  • Forside
  • Blogg
  • Månedens montør: Nicolai Berggren Skårerverket

Månedens montør: Nicolai Berggren Skårerverket

Nicolai Berggren Skårerverket med Letti Magasinverktøy

Nicolai brakk nakken i juli ifjor. Et halvt år senere var han tilbake på jobben som elektrikerlærling. Miraklenes tid er ikke forbi!

Jeg treffer Nicolai Berggren Skårerverket hos Løvlie AS i Nittedal, der han jobber som elektrikerlærling. Og det er absolutt ingen selvfølge at Nicolai er på jobb.

Av Per Vie

- Jeg begynte i lære her hos Løvlie sommeren 2016, og kom godt i gang med læretiden. Men sist sommer var jeg litt uheldig. Vi var en kompisgjeng som dro på hyttetur, og utpå natta fant vi ut at vi skulle bade. Og da var det litt sånn førstemann-uti-opplegg. Jeg løp utover sandstranda og kasta meg framover – og der ble det bråstopp, rett i en stein med hodet først, forteller Nicolai.

 

- Uffda! Hvordan gikk det?

- Jeg kjente at noe alvorlig hadde skjedd, og jeg ble ”midlertidig” lam, der jeg lå ute i vannet. Kompisene mine hentet meg opp, uten at de helt skjønte skadeomfanget . Det viste seg at nakken knakk i virvel C6.

 

- Og her sitter du nå, Nicolai! Du må jo ha vært veldig heldig, tross alt!

- Ja, jeg var jo det. Det ble tilsammen åtte uker på sykehus. En uke på Ullevål, der jeg ble operert, og så litt over sju uker på Sunnaas. Jeg trente meg opp, og kom egentlig veldig fort tilbake, smiler Nicolai fornøyd.

 

- Hvordan er det med førlighet og bevegelse?

- Jeg kjenner at jeg fortsatt er overfølsom på varme og kulde i begge armene, men styrken kommer seg. Nå går jeg jevnlig til fysioterapi med god veiledning og trening. I starten var jeg en blanding av litt redd og helt uten krefter, og da jeg så smått begynte å jobbe litt igjen var arbeid med hendene over hodet veldig tungt. Men nå går det stadig bedre, og i dag er det ingen ting jeg ikke kan gjøre, forteller Nicolai, som ser lyst på fremtiden i jobben som elektriker og montør.

 

- Og nå er du tilbake på jobb for fullt?

- Ja, nesten. Læretiden ble jo litt utsatt på grunn av ulykken, og det ble tolv uker med nakkekrage, men jeg priser meg lykkelig for at det har gått så bra, sier Nicolai, som forteller at han nå jobber tre fulle dager i uka, etter en periode med gradvis opptrapping.

- Så snart er jeg nok tilbake hundre prosent.

 

- Når er du ferdig utdannet elektriker, Nicolai?

- Det kan vi egentlig styre litt selv, spesielt når jeg har vært i en sånn situasjon. Så nå snakker vi om at jeg tar fagprøve på nyåret 2019.

 

- Og Letti er en naturlig del av hverdagen, regner jeg med?

- Ja, og vi brukte faktisk mye Letti helt fra starten på skolen. Så Letti har fulgt meg fra første dag på Elektro helt tilbake til videregående VG1, forteller Nicolai, mens han med et stort smil slår i en rad med Letti-klammer.

Historien til Nicolai er sterk, for det kunne gått så mye verre., men heldigvis skjer mirakler. Så veldig snart kan verden fryde seg over å få enda en ny fiks ferdig utlært elektromontør med fremtiden foran seg.  Og vi gleder oss til å slå følge med deg, Nicolai!

 

- Lykke til med resten av læretiden og jobben som Letti-banker!

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Letti AS
Letti AS
Bakken 2
N-4990 Søndeled
 
+47 3714 3100
post@letti.no