Jeg treffer elektriker Thor Walter Eriksen mens han er på besøk hos en av sine samarbeidspartnere i Sandakerveien i Oslo. Og han starter like godt hele samtalen med å skryte uhemmet av sin gode medarbeider, som i sommer har vært på en lang og velfortjent ferie i Polen.

Av Per Vie

– Han er ufattelig dyktig! Han har vært hos meg i 20 år, forteller Thor Walter, som driver Elektrokameratene AS i Oslo. De to er tydeligvis et supereffektivt team, som ikke bare begrenser seg til kunder i Oslo, men har prosjektet over store deler av landet.

– Vi jobber over alt, og vi tar gjerne oppdrag på Geilo, i Hemsedal eller over svenskegrensa. Nei, det er ingen grenser for oss to, smiler den glade 58-åringen.

– Har du vært elektriker i hele ditt voksne liv?

– Ja, bortsett fra at jeg jobba som ingeniør i mange år, og var blant annet med på å tegne Aker Brygge. Men jeg ble etterhvert så drit lei av alt papirarbeidet, og jeg tenkte: Skal jeg sitte og flytte papirer resten av livet? Svaret var enkelt. Nei! Så jeg gikk tilbake til jobben som elektriker igjen, sier Thor Walter fornøyd.

– Hva slags type prosjekter har dere mest av?

– 90 prosent av jobbene våre er rehabilitering for privatpersoner. Stort sett mindre oppdrag. Effektivt, enkelt og greit!

– Det vil si at Letti er en del av arbeidsdagen?

– Åja, vi bruker veldig mye Letti. Jeg har med meg tre kofferter pluss noen løse esker i tillegg. Se bare her, sier Thor Walter ivrig, og vinker meg med ut i bilen sin for å vise meg alt han har med seg av Letti-materiell.

– Jeg har selvfølgelig prøvd andre leverandører også, men jeg har aldri likt dem. Det blir suverent penest med Letti. Så har jo Letti alt jeg trenger til enhver tid. Produktene dekker alt jeg har behov for.

– Hvor lenge har du brukt Letti?

– Disse klammerne har alltid vært en del av mitt liv, for både faren min og bestefaren min drev som elektrikere i Risør, så de hadde mye med Letti å gjøre. Og nå skal sønnen min bli elektriker også, ler Thor Walter, som har tre barn med sin kjære kone. Nå går han bare og venter på at det skal dukke opp et barnebarn eller to.

– Ja, det er noe jeg ser frem til med stor glede!

– Hva gjør du når du ikke banker Letti?

– I fritiden? Da driver jeg mye med dykking. Så er jeg med i en 1814-gruppe, som omhandler grunnloven, gamle uniformer og skyting med kanon. Så i morgen skal par hundre stykker av oss til Halden på sikkerhetskurs. Vi er nok godt og vel 100 foreninger rundt i landet, bestående av både kvinner og menn, som jobber med historikk fra 1805 til 1814. Så møtes vi og gjenskaper sjøslag med seremonier, middager og taler. Så lager vi god underholdning for folk, smiler Thor Walter.

At denne mannen kan lage god underholdning er det ingen tvil om. Han formelig sprudler over av utømmelig entusiasme. Tror vi kunne holdt samtalen gående i timevis. 

– Takk for praten, Thor Walter. Og lykke til med både kanoner, sjøslag og den daglige Letti-bankingen!

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *