Frode Ødegård trives godt med innslagsverktøyet han har brukt gjennom hele sin lange elektrikerkarriere. Siden 2000 har han drevet Storo Elektriske AS sammen med partneren Trond Tollefsen. De er i dag fem ansatte, hvorav tre er bare unggutta

Av Per Vie

– Nå har vi en veldig ung arbeidsstokk, og det liker vi, sier «far» i huset, som synes der er morsomt å tenke på at han ikke bare er pappa når jeg er hjemme, men også litt pappa når han kommer på jobben. 

– En av gutta her er nettopp ferdig med læra. Og lærlinger har vi faktisk hatt her i bedriften i 17 år, smiler Frode, som trives ekstra godt med energien unge folk har med seg inn i huset. 

– Hva slags oppdrag har dere mest av, Frode?

– Vi har mange oppdrag for bedrifter, noe vi vil satse enda mer på fremover. Men vi har også en del strøoppdrag for privatkunder. Mange av oppdragene er rehabiliteringsprosjekter.

– Er de fleste kundene her i området?

– Nei, vi har jobber over alt, også på en del hytter rundt omkring, som i Etnedal og Trysil. Og flere av disse hyttekundene har vi hatt i veldig mange år.

Frode forteller at mange av de gode kunderelasjonene de har opparbeidet seg gjennom mange år ofte går i arv. 

– Vi får ofte oppdrag fra barna til våre opprinnelige kunder. Så fornøyde kunder er alltid våre beste ambassadører og vår viktigste markedsføringskanal.

– Hvordan har markedet endret seg for dere i løpet av alle disse årene?

– Folk shopper mer rundt nå, og er ikke så lojale som før. Det er mye større konkurranse på pris fra oppdrag til oppdrag, noe som har gjort at vi nå har større fokus på å jobbe mer strukturert og effektivt.

Storo Elektriske har inngått en avtale med en leverandør som leverer alt materiell de trenger på døra her på Storo før klokka sju på morgenen, hvis de bestiller innen klokka seks kvelden før. 

– Det er helt suverent! Og det gjør hverdagen mye enklere for oss. 

Apropos endring i markedet. Frode kan også fortelle at de her merket en stor pågang på installasjoner av ladere til el-biler.

– Ja, vi har mye installasjon av ladere for tiden. Faktisk et par oppdrag i uka. Og da bruker vi selvfølgelig Letti.

– Hvor lenge har du brukt Letti?

– Det startet allerede på yrkesskolen. Så Letti har vært en naturlig del av hele mitt elektrikerliv.

– Hvorfor akkurat Letti i alle disse årene?

– Det er fordi Letti er så enkelt og lett å bruke. Og det enkleste er alltid det beste. Ikke kiler’n seg fast, og det er lett å komme til inne i trange kjøkkeninnredninger. Så har jo Letti klammere til alle typer kabler. Pluss at sluttresultatet blir penest. 

– Hva gjør du i fritiden da, Frode?

– Går tur med bikkja, og fisker og jakter litt. Er mye på hytta på Golsfjellet, og da blir det mest fuglejakt, smiler den ellers så travle bedriftslederen.

Før jeg sier takk for meg tar Frode frem Letti-utstyret sitt for å vise meg det meget velbrukte innslagsverktøyet.

Han henter ivrig brillene sine ned fra den rufsete hårmanken.  

– Du skjønner, jeg har satt på den gule tapen for å se den bedre i den overfylte verktøyveska jeg har med meg.

Det er veldig trivelg å være gjest her hos Storo Elektriske, og jeg er sikker på at det er like behagelig å være kunde her, tenker jeg, og tar den siste slurken med kaffe.

– Takk for praten, Frode! Jeg kommer innom deg med jubileumsboka til Letti. Du skjønner, de er 70 år i år.

– 70 år? Wow! Så lenge har ikke jeg holdt på!

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *